Neem gerust een kijkje in onze showroom van ruim 4200m2

Compleet in Stijl
tips-voor-vakantiehuis-5

Van kunstplanten tot raamdecoratie - 5 tips voor jouw vakantiehuis

In dit blog vind je een aantal praktische tips van onze stylisten. Van kunstplanten tot raamdecoratie. Deze 5 tips helpen je om van jouw vakantiehuis een vakantieThuis te maken!

blog-inventaris

Tip #1 Kunstplanten

De eerste tip voor jouw vakantiehuis zijn kunstplanten! Botanische stijl, in een eerder blog hebben we al eens over gesproken over verschillende interieurstijlen. Maar hoe krijg je nu een botanische stijl in een vakantiewoning als je niet wekelijks de planten water wilt geven? Juist… Kunstplanten zijn een uitkomst. In de huidige markt zijn er veel verschillende planten en bloemen verkrijgbaar die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Je haalt de ‘natuur’ in huis en geeft een gave uitstraling aan jouw woning. 

Tip #2 Raamdecoratie

Er is veel verkrijgbaar op het gebied van raambekleding en raamdecoratie. Als je reviews van verschillende touroperators mag geloven is een verduisterende stof op de slaapkamers een echte múst. Dit klinkt misschien heel logisch, maar dit zal de recensies van jouw woning goed doen. Er zijn voldoende stoffen waarbij het niet nodig is om een witte verduisterende voering te gebruiken, maar een voering die in dezelfde kleurstelling als het gordijn verkrijgbaar is. Niet alleen praktisch, maar ook mooi! 

slaapkamer interieur

Tip #3 Servies

Op het gebied van servies is veel te krijgen. Het is alleen wel belangrijk dat de producten gemakkelijk kunnen worden vervangen als er iets breekt. Kies daarom voor een collectie die lange tijd (of altijd) in het assortiment blijft. Zo zorg je ervoor dat je elk product los kunt vervangen zonder dat je direct bij breuk 6 of meer nieuwe producten neer moet zetten.

Tip #4 Verlichting

In een vakantiewoning is praktisch licht belangrijk. Om die reden zie je in vakantiehuizen vaak dat er gebruik wordt gemaakt van plafonnieres. Maar waarom mag praktisch licht niet ook mooi zijn? Kies eens voor een plafondspot, zo kun je het licht op specifieke plekken richten. Denk in de slaapkamer bijvoorbeeld richting de kledingkast. Hier wil je voldoende licht hebben. Door de plafondspots door de hele woning hetzelfde te houden kun je gemakkelijk de lichtbronnen wisselen en heb je maar 1 soort nodig. Dit zorgt voor eenheid en gemak!

Tip #5 Indeling

Een gemiddeld chalet of vakantielodge heeft vaak binnen niet erg veel ruimte. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met het aantal gasten dat in jouw woning verblijft en om daar de meubels op af te stemmen. Heb je weinig ruimte in de keuken? Kies dan voor een kleinere eettafel en pak uit in de zithoek. Is het andersom? Ga dan voor ruime en luxe eetkamerstoelen waar je ook een avond op kan zitten om een spelletje te doen, zodat je minder ruimte nodig hebt in de zithoek. En dan kun je altijd nog een comfortabele eetkamerstoel bij de zithoek zetten voor een filmavondje!

Maak vrijblijvend een afspraak

Denk je nu, ik kom een heel eind, maar ik mis nog de kennis om het geheel compleet te maken in jouw vakantiehuis? Maak dan vrijblijvend een kennismakingsafspraak met een van onze stylisten. Wil je alvast meer weten over onze werkwijze? Kijk dan eens bij Stap voor stap Compleet in Stijl.

Kennismaking

Plan direct online jouw persoonlijke afspraak in met een van onze interieurstylisten. We zien je graag in onze showroom.