Neem gerust een kijkje in de showroom van ruim 4200m2

Compleet in Stijl
raambekleding

Welke stijl past bij mij?

Je staat op het punt je vakantiewoning (opnieuw) in te richten, maar nu vraag je je misschien af: welke interieurstijl past bij mij? In dit blog hopen we je een beetje in de goede richting te kunnen helpen!

Verschillende stijlen op een rij

Om antwoord te kunnen geven op de vraag “welke interieurstijl past bij mij?” moeten we eerst verschillende stijlen bekijken. Er zijn ontzettend veel verschillende woonstijlen te gebruiken. De meest voorkomende in de recreatiebranche heb ik al benoemd in een vorig blog, maar hier wil ik graag nog wat verschillende stijlen benoemen die je niet zo vaak voorbij ziet komen. Heb jij namelijk weleens gehoord van de Eclectische woonstijl? Een spannend en avontuurlijke stijl die breekt met de geldende norm. Eigenwijs en los van de trend. Je ziet in deze stijl veel kleur en een grote mix van verschillende woonstijlen. Doordat eigenlijk alles kan, kun je helemaal losgaan! Maar laat je niet teveel verleiden, want het geheel kan door deze grenzeloze opties ook snel rommelig of willekeurig lijken.

En heb jij weleens gehoord van deze stijlen?

  • Japandi
  • Urban Jungle
  • Mid Century Modern
modern interieur

Zoveel mogelijkheden, maar welke interieurstijl past bij mij?

Het is soms best een zoektocht om jouw eigen stijl te ontdekken. Gelukkig zijn er een aantal tips waar je mee aan de slag kunt!

Tip 1; Kies een gevoel

Dit klinkt misschien raar, maar welk gevoel is voor jou belangrijk als je aan jouw vakantiewoning denkt? Kernwoorden hierin zijn bijvoorbeeld opgeruimd, rust, wellness of een Ibiza vibe. Maar misschien wil jij wel dat jouw woning fun, plezier en extravagant aanvoelt!

Tip 2; Maak een Pinterest Moodboard

Kies jouw kernwoorden en toets deze in op Pinterest. Ben je gegaan voor wellness? Zoek dan op wellness interieur en bewaar de afbeeldingen of video’s die voor jou deze wellness uitstralen. Dit moodboard heb je altijd bij de hand, dus als je gaat shoppen kun je direct de meubels uitzoeken die bij jouw stijl passen.

Referenties-bank-met-tafel

Tip 3; Kies één object

Weet je niet waar je moet beginnen? Kies dan bijvoorbeeld één meubelstuk of kunstwerk waar je jouw stijl op gaat baseren. Kijk naar de kleuren uit het kunstwerk of de materialen die gebruikt zijn in het meubel en ga door op deze keuzes.

Tip 4; Schakel een interieurstylist in

Een beetje voordehand liggend, maar soms kom je er zelf gewoon niet uit. Het is makkelijk om samen met een interieurstylist jouw stijl te bepalen. Wat ook leuk is, is dat een stylist je kan verrassen! Buiten de lijntjes kun je ook kleuren.

Creëer het gevoel van thuiskomen

Jouw gast die zich direct thuis voelt in jouw recreatiewoning is natuurlijk het ultieme doel. De vraag “welke interieurstijl past bij mij” moet dan misschien ook wel anders gesteld worden: “welke interieurstijl past bij mijn gast?” Vertrouwd, comfort en gezelligheid worden vaak als eerste genoemd. Het gevoel van thuiskomen is belangrijk in de huidige recreatiewoning. De gemiddelde gast verwacht dezelfde luxe, of een hogere luxe dan thuis! Dát zorgt ervoor dat ze terugkomen.

De stijlen die wij vaak toepassen in een vakantiehuis

De meest voorkomende stijlen in de leisure branche zijn Hotel Chique, Landelijke stijl of een leuke mix tussen Ibiza stijl en een Maritieme stijl. Die laatste wordt voornamelijk toegepast in een woning op of bij het strand. Jouw eigen comfortabele strandhuis waar je lekker weg kunt dromen in een luie stoel met de kabbelende zee als achtergrondgeluid! Krijg jij er al zin in?

Neem contact op

Nog geen antwoord gekregen of de vraag “welke stijl past bij mij?” Bij Compleet in Stijl helpen wij je graag met het bepalen van jouw stijl en helpen we je om jouw eigen smaak te combineren met de functionaliteit die een recreatiewoning nu eenmaal moet bieden. Vind je het leuk om met onze interieurstylisten op ontdekking te gaan? Neem dan vrijblijvend contact op voor een kennismaking. En maak van jouw strandhuis, vakantievilla, recreatiewoning of lodge dé ultieme plek om een vakantie door te brengen!

Kennismaking

Plan direct online jouw persoonlijke afspraak in met een van onze interieurstylisten. We zien je graag in onze showroom.