Neem gerust een kijkje in onze showroom van ruim 4200m2

Compleet in Stijl
blog-landelijk-interieur

Een klassiek landelijk interieur voor jouw vakantiehuis

In de huidige trend maakt het klassiek landelijk interieur zijn comeback. Wil jij weten hoe jouw vakantiehuis ook aan deze trend kan voldoen? Lees dan snel verder!

landelijk-interieur-met-buiten

Elementen van een klassiek landelijk interieur

Er zijn veel verschillende elementen die jouw woning tot een klassiek landelijk interieur omtoveren. Je kunt ze samenvatten in het volgende lijstje;

  • Natuurlijke materialen | denk aan leer, metaal, jute, wol, hout, riet en rotan
  • Grote gebaren | grote meubels zonder poespas
  • Aardetinten | de kleuren wit, beige, taupe, zand en gedempte geeltinten zoals oker en goud combineren goed met deze stijl
  • Planten | kies voor kunstplanten in jouw vakantiehuis
  • Lijsten | veel woningen en keukens worden voorzien van sierlijsten voor een echt klassiek interieur

Match jouw vakantiehuis met de omgeving

Het is leuk om jouw lodge of chalet te matchen met de omgeving. Staat jouw vakantiewoning aan zee? Kies dan voor een zon, zee en strand geviel. Ligt jouw vakantiewoning in een bosrijke en landelijke omgeving? Kies dan juist voor een klassiek landelijk interieur. Zo loopt het boerenleven vanuit je woning zo door naar buiten.

Maar gooi het roer ook eens om. Zo is het namelijk ook tof om juist in een landelijk interieur te kiezen voor een strak interieur met veel design. Maar dan wél met de elementen die hierboven zijn beschreven. Net even anders, maar wel met respect voor de omgeving.

landelijk interieur

Waarom wij enthousiast worden van een klassiek landelijk interieur

Vooral de rust die deze stijl uitstraalt is wat ons enthousiast maakt. Een vakantiewoning is toch echt dé plek om tot rust te komen en hoe heerlijk is het dat jouw woning direct al die sfeer oproept. Robuuste meubels die tegen een stootje kunnen zijn voor het gebruik in de leisuremarkt zeker niet misplaatst! Erg prettig om ze met een gerust hart in te zetten. 

Met welke stijlen combineren?

Klassiek en landelijk zijn eigenlijk al twee gecombineerde stijlen, maar dat wil niet zeggen dat je het verder nergens mee kunt combineren. Je kunt daarnaast in dit interieur ook goed elementen toevoegen van design, maar ook wat vintage elementen misstaan zeker niet in dit interieur. Houd wel altijd in je achterhoofd dat je alle elementen toepast die bij een landelijk klassiek interieur horen, zo blijft het een mooie eenheid!

Neem contact op

Wil jij wel hulp ontvangen bij het samenstellen van een mooie sfeer in jouw vakantiewoning of bungalow? Neem dan contact met ons op, of plan direct jouw afspraak met een van onze interieurstylisten. We zien je graag!

Wil je meer weten? Ik help je graag!

Mijn naam is Eline en ik help je graag. Bel of stuur een mailtje!