Neem gerust een kijkje in de showroom van ruim 4200m2
Compleet in Stijl

Sfeervol een recreatiewoning inrichten

Gefeliciteerd! Je hebt een tweede woning gekocht. Nu is het zaak dat je deze op een sfeervolle manier gaat inrichten. Je recreatiewoning sfeervol inrichten is natuurlijk niet iets wat je dagelijks doet. Wij helpen je graag op weg!

Inrichting-vakantiepark-bank

Kies de sfeer die bij jou past

Wanneer je jouw recreatiewoning sfeervol wil inrichten is ontspanning natuurlijk hét sleutelwoord als het gaat om vakantie vieren. Jouw gasten zoeken dus ook naar ontspanning in de woning die zij huren. Een ander kernwoord is persoonlijk. De meeste gasten hebben geen flauw idee dat een woning een persoonlijk bezit is en dat jij daar tijd, aandacht en de nodige financiële middelen in hebt gestopt. Het is daarom ook leuk om jouw eigen sfeer in te brengen in de woning. Heb je zelf nog niet echt een idee wat jouw stijl is? Daar is ook een blog over geschreven, die kun je hier lezen.

Recreatiewoning inrichten met sfeervolle materialen en kleuren

Het gebruik maken van sfeervolle materialen en kleuren is belangrijk om jouw recreatiewoning een onderscheidende waarde te geven. Maar wat zijn nu sfeervolle materialen en kleuren? Sfeervol heeft verschillende betekenissen. De Van Dale zegt het volgende; sfeer·vol (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)1vol sfeer; = gezellig

Gezellig en sfeervol heeft natuurlijk voor iedereen een andere lading. De overeenkomsten hierin is wel de woorden warm, cozy, rustig en zacht. Het gebruik van rondingen in de meubels is zeker gewenst. Als we het hebben over materialen en kleuren in combinatie met het woord sfeervol kun je aan het volgende denken;

  • Zachte kleuren | Denk aan kleuren als taupe, beige, wit, lichtbruin
  • Warme materialen | Hierin kun je denken aan wollige stoffen.

Houd altijd je doel voor ogen, namelijk je woning inrichten voor de verhuur. Kies dus eens voor een plaid op de bank, in plaats van een bank in een wollige stof.

slaapkamer

Creëer sfeer met verlichting

Verlichting is haast nog belangrijker als het gaat om het sfeervol inrichten van een recreatiewoning. Hieronder heb ik een paar tips op een rijtje gezet;

  • Dimmers | gebruik waar mogelijk dimmers om het licht te kunnen dimmen om zo een gezellige sfeer weer te kunnen geven.
  • Lichtwarmte | houd in het geval van lichtbronnen rekening met een Kelvin waarde tussen de 1000 en 3000. Ga je hoger? Dan wordt het licht steeds helderder.
  • Up Down | Maak ook gebruik van updown wandverlichting om zo je wand meer uit te lichten. In combinatie met de dimmers en de juiste lichtwarmte voelt het alsof je zo een warm bad in loopt.

De inrichting van je recreatiewoning laten verzorgen?

Wil jij je laten adviseren, maar ook ontzorgt worden in het monteren van de meubels, verlichting en overige artikelen? Neem dan eens contact op met onze interieurstylisten. Wij kennen de markt door en door en geven je graag ons advies. Je kunt zelf de producten zien, voelen en gebruiken in onze mooie showroom in Barneveld. We combineren graag onze kennis met jullie stijl om zo tot een prachtig sfeervolle recreatiewoning te komen. 

Wil je meer weten? Ik help je graag!

Mijn naam is Zoë en ik help je graag. Bel of stuur een mailtje!