Neem gerust een kijkje in onze showroom van ruim 4200m2

Compleet in Stijl

De Interieurtrends voor jouw vakantiehuis van 2023

Jouw vakantiewoning is dan wel bedoeld voor de verhuur, maar dat betekent niet dat er geen trends kunnen worden ingezet in je vakantiehuis. Ontdek de interieurtrends van 2023 voor jouw vakantiehuis!

Het regenachtige seizoen is (gelukkig) weer op zijn retour. De zon laat zich steeds vaker zien en de klok is al vooruit gezet. De lente staat te trappelen, het is tijd voor verfrissende interieurtrends. In de afgelopen maanden zijn de toonaangevende beurzen geweest en heeft iedereen zijn collecties gepresenteerd. Dit is de basis geweest voor deze trends voor het voorjaar van 2023.

Organische vormen

Het maakt niet uit welke stijl jij zelf graag wilt hanteren, maar in alle stijlen zijn organische en ronde vormen rijkelijk vertegenwoordigd. Tijdens de pandemie is deze trend ontstaan vanuit een hunkering naar zachtheid in onze huizen. Het prettig kunnen verblijven in jouw huis en hierbij rust ervaren is de grootste aanstichter geweest van deze trend. Door deze vormen te combineren met aardetinten en natuurlijke materialen krijgt het geheel een kalme en serene uitstraling. Dé ultieme relax modus waarbij jouw gasten écht tot rust kunnen komen. Geen zin om het hele interieur te restylen? Met een aantal accessoires en kleine meubelen kun je het geheel al een zachtere uitstraling geven.

Minimalistisch met japanse invloeden

De Wabi Sabi is een Japanse interieurstijl die je steeds meer ziet samenvoegen met de minimalistische interieurtrend. Wabi wordt vertaald naar ingetogen, sobere schoonheid, waar Sabi staat voor rustiek. Kenmerken van deze interieurstijl zijn onder meer asymmetrie, ruwheid, eenvoud, , intimiteit en de waardering van zowel natuurlijke objecten als de krachten van de natuur. Geen wonder dus dat deze stijl goed aansluit bij de minimalistische trend die er al was. Dit uit zich in kasten en eettafels van donker hout en licht steen zoals travertin en marmer. De stoffen in deze trend hebben allemaal een hoog aaibaarheidsgehalte en hierdoor, net als de trend hierboven, een oase van rust tot gevolg.

Kleurrijke statement items

Deze trend zal voor vele even wennen zijn. Vanuit de rust die we hebben gecreëerd wordt er toch weer wat meer kleur ingevoerd dit seizoen. Kobalt blauw, fel groen of verzadigd lila zijn drie voorbeelden daarvan. Een aantal van deze items zijn momenteel ook in de showroom te bezichtigen. Heel eerlijk, ik moest er wel even aan wennen! Maar inmiddels heb ik deze trend omarmt en vind ik het leuk, vrolijk en uitgesproken. Het design spreekt erg aan en het is een echte eyecatcher in de woning. Je kunt dit doen door een lamp of een mix aan accessoires in deze kleur bij elkaar te plaatsen in jouw tweede huis. Ben jij een durfal? Geef dit dan door, want ook jouw bank kan in deze gave knalkleuren worden geleverd en zo dé eyecatcher worden van jouw vakantiehuis.

Meer weten over deze trends?

Zoë neemt je graag mee door de showroom om de trends van dichtbij te bekijken en de combinatie te zoeken tussen de trends en jouw persoonlijke voorkeuren. Bel haar gerust voor het maken van een afspraak.