Neem gerust een kijkje in onze showroom van ruim 4200m2

Compleet in Stijl

3 tips bij het kiezen van de juiste raambekleding voor je vakantiehuis

Het kiezen van de juiste raambekleding voor jouw vakantiehuis is een echte klus. Omdat er zoveel verschillends op de markt te krijgen is, zie je soms door de gordijnen het raam niet meer. Wij helpen je graag op weg met deze drie tips!

Tip 1 - Van gordijn tot jaloezie, raambekleding inzichtelijk

Op het gebied van raamdecoratie is er ontzettend veel mogelijk. Hetgeen wat veruit het meest verkocht wordt is het gordijn. Dit is een praktisch product. Iedereen weet hoe het gebruikt moet worden en de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar naast gordijnen is er nog veel meer verkrijgbaar. Hieronder zet ik ze op een rij;

 • Gordijnen
 • Jaloezieën – hout, aluminium of pvc
 • Vertikale lamellen
 • Plissé
 • Duette
 • Rolgordijn
 • Vouwgordijn

Bij het maken van de keuze is het belangrijk dat je rekening houdt met het uiteindelijke doel van die ruimte. In een slaapkamer is het nodig dat het donker gemaakt kan worden en je privacy is gewaarborgd daarom kies je dus logischerwijs voor een verduisterend product. In de woonkamer kun je kiezen voor een lichtdoorlatende stof, vitrage of inbetween. Kijken er mensen naar binnen? Dan is de keuze voor dubbele raambekleding gewenst. Zo kun je overdag wat dichttrekken zonder dat het donker wordt, maar waardoor je wel privacy hebt. In de avond trek je dan het overgordijn dicht, waardoor je gast zich volledig kan terugtrekken in de ruimte.

Ook is er meestal sprake van een keukenraam. De raambekleding die hiervoor komt zal ook goed schoongemaakt moeten kunnen worden. Om die reden kom je vaak terecht op een metalen jaloezie of rolgordijn. Deze zijn gemakkelijk af te nemen en blijven lang mooi.

Plissé, duettes en vouwgordijnen worden het minst ingezet bij vakantiewoningen. Deze producten zijn niet altijd even hufterproof en werken vaak ook kostenverhogend. Dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is! Laat je informeren alvorens je een keuze maakt. En een goed alternatief is een Easy-Click systeem, hierover meer bij de Bonustip.

Houdt rekening met de ruimte bij de keuze van je product.

Tip 2 - Brandveiligheid voor raambekleding in je vakantiehuis

Houd bij het kiezen van de juiste raamdecoratie rekening met de brandveiligheid van de woning. Zo zijn veel verschillende gordijnstoffen verkrijgbaar in Trevira CS. Dit betekent dat er een brandvertragend polyester garen is gebruikt bij het weven van deze gordijnstof. Andere voordelen van deze brandvertragende stof is dat zij onderhoudsvriendelijk en kleurecht is, geen schadelijke stoffen bevat en daarnaast anti-allergisch en bijzonder huidvriendelijk. Je kunt er dus vanuit gaan bij een Trevira CS stof dat je je woning extra beveiligd bij een brand en jouw gasten ook een aangenaam gevoel geeft.

Staat jouw woning op een vakantiepark? Laat je dan uitgebreid informeren over de voorwaarden waar jouw gordijnstof aan moet voldoen. In sommige gevallen zal de gemeente, dan wel het vakantiepark zelf, eisen stellen aan de brandveiligheid van de woning en de producten die daarin staan. Daarom is het belangrijk om de juiste keuze te maken. Wij helpen je graag.

Een brandvertragende stof lelijk? Sowieso niet! De gordijnen worden op dezelfde manier geconfectioneerd als niet-brandvertragende gordijnen. Daarom zal de stof net zo soepel vallen als een ‘gewoon’ gordijn. Je kunt dus met een gerust hart kiezen voor Trevira CS stoffen. Veiligheid voor jou en jouw gast staat voorop.

Als je kiest voor brandvertragende raambekleding voor je vakantiehuis, wordt jouw keuze automatisch wat beperkt, dit is fijn om sneller tot een resultaat te komen.

Tip 3 - Stijlvolle raambekleding voor jouw vakantiehuis

Raamdecoratie doet ontzettend veel voor een ruimte. Zo zorgen natuurtinten voor een rustige uitstraling in de ruimte, waar kleurgebruik zorgt voor vrolijkheid en enthousiasme. Houdt in de keuze van gordijnen of raambekleding dus rekening met jouw uiteindelijke gast. Komt men in jouw woning om tot rust te komen? Nemen ze de kinderen mee en maken ze er een feestvakantie van met slingers en ballonnen? Of zit het er een beetje tussenin?

Dikke en rijke stoffen zorgen voor een chique gevoel waar een linnenlook stof zorgt voor luchtigheid. Een stof tot aan het plafond zorgt dat de hoogte van de ruimte wordt geaccentueerd, waar een gordijn in de dag gemonteerd zorgt voor meer knusheid. Kies dus wat er bij jou, de ruimte en je gast past.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je aan de slag? Vraag dan ons magazine aan, of download onze ultieme interieur en inventaris checklist. Zo laat je niets aan het toeval over en kun je lekker aan de gang!

Download gratis checklist

Bonus - Gemak dient de mens

Als bonustip, hierbij een topper uit onze collectie; Het Toppoint EasyClick systeem.

Dit systeem zetten wij graag in in de woningen die wij inrichten. Dit product wordt op het kozijn gemonteerd middels magneten. Bij het monteren van een EasyClick systeem worden er op het kozijn magneetstrips geplakt en daar zal het systeem exact in passen. Dit product is verkrijgbaar met aluminium jaloezieën, of met plissé. Een aantal voordelen van dit systeem op een rij;

 • Het systeem kan eindeloos in en uit het kozijn worden geklikt
 • De schoonmaak kan het product eruit halen, zodat de ruiten goed schoongemaakt kunnen worden
 • Er zijn geen touwtjes en/of stokjes nodig om dit product te bedienen, dit maakt het zeer gebruiksvriendelijk en hufterproof
 • De EasyClick kozijnen zijn verkrijgbaar in 5 verschillende RAL kleuren, aansluitend op de meest voorkomende kozijnkleuren
 • Zit de kleur van jouw kozijn er niet bij? Geen probleem, dan wordt deze op kleur gespoten!
 • Het EasyClick kozijn sluit het ‘gat’ tussen de jaloezie en het gewone kozijn, waardoor het beter het zonlicht buiten houdt
 • Ook geschikt voor schuine ramen, of raampartijen met een afwijkende vorm
 • 7(!) jaar garantie

Snap je nu waarom wij zo enthousiast zijn over dit product? Neem eens een kijkje in de showroom om het product in het echt te zien. Of ga naar de website van onze leverancier en lees nog meer over dit product.

Ga terug naar Tips en Inspiratie

Kennismaking

Neem je contact met mij op als je de raambekleding in het echt wilt bekijken? Ik help je graag!