Neem gerust een kijkje in onze showroom van ruim 4200m2

Compleet in Stijl

Wat kost het interieur van een vakantiewoning?

In dit blog neem ik je mee in de kosten van een compleet interieur en inventaris. Want hoe groot is die investering nou echt? Wat kost het interieur van een vakantiehuis?

Wat kost een gemiddeld interieur?

Wanneer je op zoekt bent naar een tweede woning kom je er al snel achter dat er veel verschillende kosten zijn, naast enkel de aanschaf van die recreatiewoning. Zo is ook het interieur en inventaris een belangrijk onderdeel van die woning, maar wordt hier soms niet altijd rekening mee gehouden bij de aanschaf. Hoeveel kost nu eigenlijk een inventaris en interieur van een vakantiehuis? Waar moet je rekening mee houden en vooral, wat zit daar dan allemaal bij in?

Wanneer je op zoek gaat naar een compleet interieur voor jouw vakantiewoning vliegen de prijzen je om de oren. Maar met welke investering houd je nu rekening als je een compleet pakket wilt aanschaffen? Met een compleet interieur en inventaris worden verschillende dingen bedoeld. Ik hou het persoonlijk toch altijd graag transparant. Zo ben je goed voorbereid en komen er geen vervelende verrassingen achteraf. Er zijn een aantal grote punten waarmee je rekening kunt houden als het gaat om het bepalen van die prijs. Ik neem je mee in deze punten, zodat je zelf kunt bepalen in welke categorie je valt.

Factoren om rekening mee te houden

Factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een interieur;

 1. Is het bestaande bouw, of nieuwbouw?
 2. Aantal personen.
 3. Wat levert de woningleverancier en wat moet er daarnaast worden aangeschaft?
 4. Uitstraling van de woning.

Bij een renovatie wordt er vaak gebruik gemaakt van bestaande elementen in de woning, denk aan de vloer of eventueel gordijnen. De kosten voor nieuw zijn daarom ook wat hoger dan voor bestaande bouw.

Voor hoeveel personen is jouw woning geschikt? Meer personen betekent uiteraard ook meer kosten.

Veelal levert de recreatiebouwer ook op maat gemaakte bedden of matrassen. Ook zit (een deel van de) verlichting meestal al ingebouwd in de woning. Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke prijs gedrukt kan worden.

Heb je een woning die buiten een sauna en jacuzzi heeft, dan wil je die luxueuze uitstraling binnen ook behouden. Je kiest dan vaker voor een wat luxere afwerkingen of luxe producten die de woning aankleden.

Hoeveel kost een inrichting nou echt?

Stap 1
Basic | € 7900 excl. btw

4 persoons woning, compleet met interieur en inventaris

Stap 2
Gemiddeld | € 10.900 excl. btw

4 persoons woning, compleet met interieur en inventaris

Stap 3
Deluxe | € 26.900 excl. btw

4 persoons woning, compleet met interieur en inventaris

Welke onderdelen zijn er opgenomen in deze prijzen?

In bovenstaande prijzen zijn de volgende elementen meegenomen in de prijsberekening;

 • Adviesgesprek
 • Keukeninventaris
 • Meubilair
 • Slapen
 • Electronica en verlichting
 • Raambekleding
 • Vloerafwerking
 • Terras
 • Schoonmaak
 • Styling
 • Levering en montage

Zoals al eerder beschreven is de eindprijs veelal afhankelijk van de keuzes die gedurende het proces worden gemaakt. Ben je benieuwd op welke prijs jouw project uitkomt? Neem dan gerust contact op met onze specialisten. Een vrijblijvende offerte is altijd mogelijk. Transparant en overzichtelijk, zodat je direct weet waar je aan toe bent.

Plan direct jouw adviesgesprek

Mag ik voor jou een interieurplan maken?

Ik verwelkom je graag in onze showroom zodat je met eigen ogen kunt zien met welke producten wij werken.