Neem gerust een kijkje in onze showroom van ruim 4200m2

Compleet in Stijl
Inrichting-vakantiepark-bank

Van moodboard tot stijlvolle vakantiewoning

Voor een mooie recreatievilla in Harderwijk hebben wij een compleet interieur en inventaris voorgesteld. Hiervoor zijn meerdere moodboards gemaakt zodat de opdrachtgever direct een goed idee krijgt hoe het meubelplan een stijlvol geheel gaat worden. Lees ons proces van moodboard tot stijlvolle vakantiewoning.

Hoe beginnen we met een moodboard?

Om tot een stijlvolle vakantiewoning te komen beginnen we altijd met een blanco vel. De wensen van de opdrachtgever zijn naar aanleiding van het adviesgesprek al genoteerd en voegen wij in in het moodboard. Dit kan een gekozen keuken zijn, of bijvoorbeeld specifieke meubels die al zijn uitgekozen tijdens de rondleiding door de showroom. De wensen van de klant zijn het uitgangspunt om met het moodboard aan de slag te gaan. Onderaan deze blog vind je een project waarbij er al beschikking was over een eettafel en eetkamerstoelen, deze producten zijn ook als uitgangspunt van dat ontwerp genomen.

Onze kleur- en materiaalkeuzes

Een belangrijke stap in het proces van moodboard tot stijlvolle vakantiewoning zijn de kleur- en materiaalkeuzes. De kleur- en materiaalkeuzes zijn gedeeltelijk afhankelijk van de eindbestemming van de woning. Als dit een verhuurobject is, dus de woning gaat uiteindelijk gebruikt worden door wisselende gasten, dan houden we hier rekening mee in de materiaal en kleurkeuze van verschillende objecten. We kijken naar de verschillende eigenschappen van de materialen en kiezen degene die bij veelvuldig gebruik nog steeds mooi blijven.

Keuzes ten opzichte van een permanente woning

Je kunt je voorstellen dat er verschillende keuzes worden gemaakt als het gaat over jouw eigen thuis of jouw tweede woning. Hiervoor heb ik al uitgelegd dat de keuzes afwijken op het gebied van materialen, maar ook wordt er afgeweken in het advies in bijvoorbeeld raamdecoratie. Hierin wordt ook rekening gehouden met de eenvoudigheid in de bediening van die raambekleding. We houden hierin rekening met de uiteindelijke gast. Zijn het jonge gezinnen met kinderen? Dan kiezen wij liever niet voor plisse gordijnen. In de vele touwtjes kunnen kinderen verstrikt raken. Maar wat wij altijd in ons achterhoofd houden is toch het comfort van thuis. Want als het kan, waarom zou je hier dan op inleveren op jouw vakantiewoning?

Van moodboard tot stijlvolle vakantiewoning

Hieronder zie je een project uitgelicht waarbij onze opdrachtgever al beschikte over een aantal meubels. De kleurcombinatie in die meubels hebben gezorgd voor het kleurenpalet waar de rest van de woning ook op is gebaseerd. Zo hou je een rustig en overzichtelijk geheel in de hele woning.

Moodboard

moodboard-vakantiehuis

Het resultaat!

Contact

Vind jij het leuk om samen met mij of mijn collega’s te onderzoeken of jouw wensen ook kunnen worden vertaald naar een totaal interieur en inventaris? Maak dan een afspraak!

Kennismaking

Plan direct online jouw persoonlijke afspraak in met een van onze interieurstylisten. We zien je graag in onze showroom.