Neem gerust een kijkje in de showroom van ruim 4200m2

Compleet in Stijl
kosten interieur

Hoe combineer je kleuren en materialen in een vakantiewoning?

Het is belangrijk dat de materialen die je gebruikt geschikt zijn voor de verhuur van je vakantiewoning en dat je er zo min mogelijk onderhoud aan hebt. Maar hoe combineer je de kleuren en materialen in je vakantiewoning? Onze tip! Probeer minimaal 3 verschillende materialen en maximaal 3 verschillende kleuren te gebruiken om een speels en spannend effect te creëren. Maar voor dat je hier mee begint ga je eerst jouw sfeer bepalen.

Bedenk welke sfeer je wilt bereiken

De omgeving en de doelgroep is heel bepalend voor de sfeer die je wilt uitstralen in de vakantiewoning. Wij kijken eerst naar de omgeving om een samenhangend geheel te maken met out- en indoor.

Voorbeeld: Is de locatie van de vakantiewoning op een boerderijcamping? Zorg dan dat het interieur op deze omgeving aansluit. Kies hierbij voor natuurlijke materialen en aardetinten. Of is de locatie aan zee? Dan kun je kiezen voor een zon, zee en strand sfeer. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag te zoeken naar een passende sfeer.

Mix & Match de juiste materialen

Het combineren van materialen is soms best lastig en vooral spannend. Want hoe weet je wat er wel en wat er niet gecombineerd kan worden? Wees niet bang voor een mis-match maar durf te doen! Met een beetje durf én onze tips creëer je een spannend interieur met een WAUW effect.

In het gehele interieur is het belangrijk om verschillende materialen te gebruiken, hierdoor creëer je een speels effect en wordt de uitstraling van de vakantiewoning niet eentonig. Kies bijvoorbeeld voor het combineren van ruw en gladde materialen, waardoor er een contrast ontstaat.

Zorg voor warmte en sfeer met de juiste kleurcombinaties

Natuurlijk wil je de juiste kleurcombinaties maken zodat je warmte en sfeer kunt creëren in jouw vakantiewoning. Wij leggen je graag uit welke keuzes je kan maken in kleurcombinaties. Hieronder lichten wij drie manieren van combineren toe waarmee jouw vakantiewoning de juiste warmte en sfeer krijgt.

Ton-sur-Ton

De naam zegt het eigenlijk al, toon-op-toon. Deze manier van combineren houdt in dat er een combinatie wordt gemaakt van verschillende ‘tonen’ in dezelfde kleur. Hierbij mixen we donkere, medium donkere of lichtere nuances van dezelfde kleur. Het mixen van de kleurtonen geeft de vakantiewoning een stijlvol effect.

Complementair

Meer contrast creëren in de vakantiewoning? Kies dan een kleurcombinatie van kleuren die tegenover elkaar liggen op de kleurencirkel. Zoals rood en groen, oranje en blauw of geel en paars. Als contrasterende kleuren naast elkaar worden gezet, dan lijken ze allebei veel levendiger en intenser.

Koud warm contrast

Je kunt er ook voor kiezen om contrast te creëren met koude en warme kleuren. Koude en warme kleuren kunnen elkaar namelijk goed versterken. Warme kleuren zijn bijvoorbeeld rode tinten en koude leuren zijn de blauwe en groene tinten.

De emotie van kleur

Wist je dat kleuren ook bepaalde emoties oproepen? Dit kan handig zijn om mee te nemen in de keuze voor de kleuren in een vakantiewoning. Wil je warmte uitstralen, frisheid of liever gewichtigheid? Kies dan de bijpassende kleuren.

  • Rood – zorgt voor warmte en kracht
  • Blauw – Rust, kalmte, koelheid
  • Geel – Stimulatie, nieuwsgierigheid en vrolijk
  • Groen – Frisheid, energie, ontspannen
  • Zwart – Macht en tijdloos
  • Bruin – Aarde, stijlvol en gewichtigheid

Kies passende accessoires

Accessoires zijn de kers op de taart als het gaat om interieur. Het maakt de woning persoonlijker en warmer doordat je details toevoegt. Gebruik ook hierbij een combinatie van verschillende materialen, vormen en kleur. Alle bovenstaande tips zijn ook toe te passen op de keuze in accessoires. Het combineren van accessoires met gladde en ruwe materialen en het maken van bepaalde kleurcombinaties. Zorg hierbij altijd dat de accessoires passen bij de gekozen sfeer voor jouw vakantiewoning.

Professioneel interieuradvies van Compleet in Stijl

Op zoek naar professioneel kleur- en materiaaladvies? Neem contact op met ons. Onze interieurstylisten helpen je graag!

Kennismaking

Plan direct online jouw persoonlijke afspraak in met een van onze interieurstylisten. We zien je graag in onze showroom.