Neem gerust een kijkje in de showroom van ruim 4200m2

Compleet in Stijl
blog-inventaris

De ultieme inventaris checklist voor jouw vakantiehuis

Als je een vakantiehuis gaat inrichten moet je rekening houden met een inventaris pakket wat exact aansluit bij de behoefte van jouw gast. Een inventaris checklist is dan wel handig!

breukbeheer-kopje

De basis inventaris voor jouw vakantiehuis

Een eerste vuistregel is;

Het aantal gasten wat in de woning kan verblijven + 2. Deze regel wordt gehanteerd als het gaat om de basis inventaris, of ook wel klein inventaris genoemd. Stel, je hebt een woning voor 4 personen, dan hou je rekening met 6 ontbijtborden, 6 lepels, 6 vorken, je snapt het wel. Dit betekent overigens niet dat dit hetgeen is wat je op voorraad hebt, maar wel hetgeen wat in de woning is geplaatst. Mocht er dan wat stuk gaan, is het niet direct noodzakelijk dit te vervangen. Voor het facilitaire team is het op deze manier wel in 1 oogopslag te zien of er iets ontbreekt. Zo kunnen zij vanuit het park, of een aparte voorraadkast, direct het verschil aanvullen. Zo zit de volgende gast er weer pico bello bij! Benieuwd hoe zo’n voorraadkast werkt? Kijk dan eens bij breukbeheer. Een complete service voor de inventaris van jouw vakantiehuis.

De tweede vuistregel is;

Zorg voor voldoende zitplaatsen. Een woning geschikt voor 6 personen, maar er passen maar 4 personen in de zithoek? Probeer dit zoveel mogelijk te voorkomen! Er is niets zo jammer als een vakantiewoning waar niet het hele gezelschap bij elkaar kan zijn.

Vuistregel nummer drie gaat als volgt;

Schijnt er licht in alle hoeken? Belangrijk is dat je geen verlichtingspunten vergeet. Licht is belangrijk voor de sfeer, maar is ook nodig. Er worden van tevoren al plekken aangegeven voor verlichting. Dit kun je vinden op de plattegrond van de woning. Sla geen enkel punt over. Zo zorg je ervoor dat je tijdens het inrichten niet ineens zonder lampen staat.

Assortiment stijlen en keuzes

Binnen het assortiment kun je veelal kiezen tussen de volgende assortiment stijlen:

  • Basic
  • Comfort
  • Deluxe
  • Excellent

Binnen deze stijlen kun je oneindig veel keuzes en combinaties maken. Soms is er binnen sommige assortimentsgroepen geen verschil tussen deze vormen van stijlen. Dit heeft te maken dat je niet op elk vlak concessies kunt of hoeft te doen. Een basic variant kan ook doorgaan voor een excellent product. Het is maar net hoe je het combineert of gebruikt. Denk bijvoorbeeld in raambekleding. Een basic zwart rolgordijn kan bijvoorbeeld dezelfde prijs hebben als een rolgordijn met een patroon. Het is maar net welke combinatie je pakt!

Uitbreiden met pakket – van Stek naar Sterrentent

Wil je jouw gast een extra beleving cadeau doen? Maak van jouw vakantiewoning een sterrentent. Je kunt jouw pakket uitbreiden met het belevingspakket ‘Bourgondisch’, dan ontvang je in jouw woning prachtige wijnglazen, borrelplanken, bijpassende styling, stevig servies, een grillpan en enkele onmisbare keukenattributen om de mooiste gerechten op tafel te toveren.

Uitbreiden met wellness pakket

Om jouw woning te voorzien van meerwaarde voor het bredere publiek kun je denken aan een wellness pakket. Hierin zie je een hottub, sauna of jaccuzzi (of alle drie, doe eens gek), ruime en luxe bedden, (synthetisch) donzen dekbedden, interieurgeuren, sauna-attributen, maar ook een blender om zelf de lekkerste smoothies te maken voor vernieuwde energie.

Op zoek naar een uniek concept?

Wij denken graag met je mee! Ben jij op zoek naar een uniek concept voor jouw recreatiewoning, of wil je het samen met ons samenstellen en de gehele checklist samen doorlopen? Maak direct een afspraak met mij, of mijn collega’s of bel ons om een afspraak in te plannen. We heten je van harte welkom.

De ultieme checklist downloaden

Speciaal voor jou hebben wij de ultieme interieur en inventaris checklist gemaakt. In dit document vind je een handzame checklist met Musthave en Nice to have artikelen die je niet moet vergeten in jouw vakantiehuis. Met daarnaast 10 exclusieve tips van onze interieurstylisten. Ben jij benieuwd naar deze checklist? Vraag hem dan direct aan!

Download gratis checklist

Kennismaking

Plan direct online jouw persoonlijke afspraak in met een van onze interieurstylisten. We zien je graag in onze showroom.