4 tips voor rust en ruimte in een chalet - Compleet in Stijl

4 tips voor rust en ruimte in een chalet

Iedereen is tegenwoordig ‘druk’. Als je aan iemand vraagt hoe het gaat, is het antwoord meestal “goed, maar druk”. Op zichzelf is het natuurlijk helemaal niet verkeerd dat men druk is. Maar naast deze drukte is er ook steeds meer behoefte aan rust. Ik denk dat de reden van de bloeiende recreatiemarkt mede komt doordat er behoefte is aan die rust. Je zoekt een fijne plek om je even terug te trekken wanneer de wereld wellicht wat overweldigend aanvoelt. Een vakantiewoning kan dan uitkomst bieden. Maar hoe creëer je in die kleine ruimtes nu de rust waar je zo’n behoefte aan hebt?

Een goed ontwerp voor een vakantiewoning is wanneer er rekening wordt gehouden met de ruimte. Wanneer er een recreatiewoning wordt aangeschaft, is daarin over het algemeen minder ruimte dan in je normale huis. Hieronder een aantal tips waarmee we rekening houden wanneer wij een interieuradvies geven voor jouw chalet.

Creëer ruimte en overzicht

Dit lijkt misschien heel tegenstrijdig, maar een paar grote objecten op de goede plek zorgen voor ruimte en overzicht. Denk hierbij aan een wand vullende print in plaats van allemaal losse fotolijstjes met vakantiefoto’s.

Hou de vloer vrij

Doordat je voor meubels kiest met hoge en smalle poten blijft de vloer zichtbaar. Dit maakt de ruimte optisch groter.

Hoog, hoger, hoogst

In een vakantiehuis worden veel spelletjes gespeeld. Daarom is het verstandig om ook veel opbergmogelijkheden te hebben. Denk er daarom aan bij de bouw van de woning of het verstandig is om een inbouwkast te plaatsen. Dit zorgt voor meer opbergmogelijkheden en je benut direct de gehele ruimte tot aan het plafond.

Zonlicht in de kamer

Mensen trekken van nature naar het zonlicht toe. Daarom is het leuk om nog een extra klein zitje bij het raam of de vensterbank te plaatsen wanneer de ruimte het toelaat. Zo kun je altijd genieten van de rust, ruimte en de zon.

Ben jij nu ook op zoek naar een goed en passend interieuradvies? En ben je op zoek naar een partner die je alle werk uit handen neemt? Dan ben je bij Compleet in Stijl aan het goede adres. Neem contact op en maak direct een afspraak in onze showroom!

Neem contact op

Terug naar het overzicht