4 tips | Creëer rust en ruimte in een chalet

Rust, ruimte, regelmaat

 

Iedereen is tegenwoordig ‘druk’. Als je aan iemand vraagt hoe het gaat is het antwoord meestal “goed, maar druk”. Op zichzelf is het natuurlijk helemaal niet verkeerd dat men druk is. Maar naast deze drukte is er ook steeds meer behoefte aan rust. Ik denk dat de reden van de bloeiende recreatiemarkt mede komt doordat er behoefte is aan die rust. Je zoekt een fijne plek om je even terug te trekken wanneer de wereld wellicht wat overweldigend aanvoelt. Een vakantiewoning kan dan uitkomst bieden. Maar hoe creëer je in die kleine ruimtes nu de rust waar je zo’n behoefte aan hebt?

Een goed ontwerp voor een vakantiewoning is wanneer er rekening wordt gehouden met de ruimte. Wanneer er een recreatiewoning wordt aangeschaft, is daarin over het algemeen minder ruimte dan in je normale huis. Hieronder een aantal tips waarmee we rekening houden wanneer wij een interieuradvies geven voor jouw chalet.

 

Denk groot

Dit lijkt misschien heel tegenstrijdig, maar een paar grote objecten op de goede plek zorgen voor ruimte en overzicht. Denk hierbij aan een wand vullende print in plaats van allemaal losse fotolijstjes met vakantiefoto’s.

Hou de vloer vrij

Doordat je voor meubels kiest met hoge en smalle poten blijft de vloer zichtbaar. Dit maakt de ruimte optisch groter.

Hoog, hoger, hoogst

In een vakantiehuis worden veel spelletjes gespeeld. Daarom is het verstandig om ook veel opbergmogelijkheden te hebben. Denk er daarom aan bij de bouw van de woning of het verstandig is om een inbouwkast te plaatsen. Dit zorgt voor meer opbergmogelijkheden en je benut direct de gehele ruimte tot aan het plafond.

Een wandvullende print creëert meer rust dan allemaal losse fotolijstjes.

Vitamine D

Mensen trekken van nature naar het zonlicht toe. Daarom is het leuk om, wanneer de ruimte het toelaat, nog een extra klein zitje bij het raam of de vensterbank te plaatsen. Zo kun je te allen tijde genieten van de rust, ruimte en de zon.

 

Ben jij nu ook op zoek naar een goed en passend interieuradvies? En ben je op zoek naar een partner die je alle werk uit handen neemt? Ga dan aan de slag met de Online Adviseur. En bij vragen, neem dan contact met ons op!

 

Terug naar het overzicht

© 2021 - Alle rechten voorbehouden - Compleet in Stijl